הקוד האתי
הקוד האתי של "פותחים עתיד" נכתב במהלך שנת הפעילות תשע"א בתהליך ששילב עובדים מכל רמות הארגון – נאמנים, רכזים, מנהלים יישוביים ומטה התכנית. הקוד האתי חל על כלל עובדי התכנית כמסגרת ערכית לחשיבה ולעשייה.
ערכי הקוד האתי
לשם השגת החזון, הוגדרו הערכים המובילים הבאים:
כבוד לאדם באשר הוא אדם. כבוד לערך הפנימי הטמון באדם כיצור אנושי, תבוני, רציונאלי, וייחודי – ושמירה על ענווה לנוכח כל אלו. התייחסות מכבדת לזכויות היסוד של האדם בחברה האנושית. כבוד וסובלנות כלפי האחר והשונה על מכלול תכונותיו. התייחסות לילד ולילדה כאל בני אדם שלמים, בעלי ייחודיות ושאיפות משלהם.
להט פנימי ודבקות במטרה הנולדים מהסכמה והזדהות עם מטרות התוכנית ותחושת שייכות אליה. הנחת מוצא חיובית ומלאת תקווה של העובד כלפי עצמו וכלפי הילד, הילדה ומשפחותיהם, הכוללת הכרה ביכולת להשפיע על שינוי אישי וסביבתי.
ביצוע התפקיד בשיקול דעת ענייני המכוון למטרה, בלמידה מתמדת ובשימוש בידע נרחב ובכוחות עזר חיצוניים, תוך גמישות והתאמה לתנאים דינמיים משתנים. סקרנות אמיתית לרכישת ידע חדש, היכרות עם שדה העבודה הרלבנטי, הפעלת ההיגיון הבריא, עבודה באופן יסודי ורציני, וקבלת החלטות מושכלת הנעשית מתוך מחשבה ולא באופן שרירותי.
פעולה הנובעת מהבנה כי המעשים וההתנהגות של כל בעלי התפקידים בתכנית, הם אלו המעבירים ומנכיחים בצורה הטובה ביותר את החזון, המטרות והערכים של התכנית. המודעות לכך שכל בעלי התפקידים בתכנית מהווים מודל לחיקוי ולהתנהגות עבור הילדים, המשפחות והקהילה.
הרגשת מחויבות עמוקה ולאורך זמן לילדים, למשפחות, לקהילה, לשותפים לעבודה ולתכנית. מחויבות שיש בה: אכפתיות לעצמי, לאחר ולסביבה בכוונה ליצור שינוי חברתי. מחויבות לקדם ולאפשר אוטונומיה ומעורבות, ולהגן על טובת הילד מבחינה רגשית ופיזית.
שיתוף פעולה עם גורמים שונים המאחד: ידע, ניסיון ויכולת, במטרה להפיק בעזרתם את מכפלת הכוח הדרושה להשגת שינוי. שיתוף פעולה הנובע מצניעות ומביע כבוד והערכה כלפי ידע, ניסיון ויכולות של אחרים. שיתוף באחריות המאפשר לכל השותפים לחשוף, להפעיל ולחזק כוחות עצמיים וקהילתיים ולאפשר צמיחה. שותפות בין עובדי התכנית ובין הילד ומשפחתו, בין העובדים ובין הקהילה ומוסדותיה.
פעולה של התמקדות עמוקה באחר, המאפשרת לעובדי התכנית, כמלווים ותומכים, לקלוט מידע בעזרת כל יכולותיהם. קליטת מידע מן הנאמר וממה שלא נאמר, מרגישות לתנועות הגוף ולמחוות ומתוך מודעות להקשרים חברתיים ותרבותיים של התנהלות בני אדם. פעולה המתבצעת מעמדה אמפטית, מכילה, חמה ואוהבת ומתבססת על תפישתו של האחר כראוי לכבוד מתוקף היותו אדם.
עקרונות מנחים:
לפיכך, כלל עובדי התכנית פועלים לאור העקרונות הבאים:
- עובדי התכנית יפעלו מתוך הכרה ביכולתם של כל ילד ומבוגר ליצור שינוי בחייהם. כדי לממש את פוטנציאל השינוי, יפעל העובד במקצועיות תוך הפעלת מודעות, יצירתיות, שיקול דעת וגמישות. העובד לא יחשוש לנקוט עמדה וישתמש בכל הכלים העומדים לרשותו על מנת לקבל החלטות יעילות ושקולות שיקדמו את הילד ומשפחתו.
- עשייתם של עובדי התכנית תתבצע מתוך תחושת שליחות הנובעת מאמונה בילד וביכולותיו. העובדים יגלו סובלנות, פתיחות וחמלה כלפי הילד ומשפחתו. עליהם להיות מסוגלים לקבל את השונה, לראות בו שווה בין שווים, לכבדו ולפתח אמפתיה כלפיו.
- כבסיס לתמיכה בילד ומשפחתו, יהיו עובדי התכנית קשובים לכל צרכי הילד - הרגשיים, הקוגניטיביים והחברתיים. העובד יקלוט מידע, מהילד עצמו ומסביבתו, תוך שיתוף פעולה עם צוות התכנית והגורמים הרלוונטיים בקהילה - משפחתו של הילד, ביה"ס, מערכת הרווחה ומערכות אחרות בקהילה. למידע על הילד ומשפחתו יתייחס העובד בדיסקרטיות, כבוד וענווה.
- עובדי התכנית יהיו מעורבים בחיי הילד ומשפחתו תוך שמירה על עצמאותו, כבודו ופרטיותו. העובד יהיה זמין ונגיש לילד ומשפחתו, תוך שמירה על גבולות והפרדה בין חייו הפרטיים למרחב העבודה. העובד ישקוד על העצמת הילד והמשפחה תוך עידודם לעצמאות, בהתבסס על זיהוי והכרה של הכוחות העומדים לרשותם, כל זאת תוך שמירה על שקיפות, יחס שוויוני וטובת הילד והמשפחה.
- עובדי התוכנית יפעלו בשיתוף פעולה עם הגורמים המעורבים בחיי הילד, על מנת לקדם את מטרותיו, באמצעות יצירת הכרה בצרכיו, איגום משאבים ותכלול. לשם כך יפעילו תכניות עבודה מסודרות, יוזמה ועקביות אל מול גורמים אלו, תוך כדי שמירה על עבודת צוות המושתתת על יחסי אמון וכבוד. העובד יקפיד לייצג את התכנית מול הילד והגורמים המעורבים תוך שמירה על מטרותיה וערכיה ושמירה על מקצועיות.